Maja -en rödhårig jävla fisk

image44

Jag älskar verkligen den här.
Har i princip alltid gjort, ända sen jag som liten sprang runt på stranden bland tusentals snäckor, och önskade att jag också var en sjöjungfru med underbar sångröst och stort rött fluffigt hår.

Hur som helst, är man så oallmänbildad att man inte sett den, så borde man göra det.
Minst hundra gånger, till att börja med. Ariel är en av disney's fedt bästa karaktärer.

(för jo, Fridah, hon är mer än bara en rödhårig jävla fisk.) :D


Maja

Alexandra - Dagens tips

Idag åker jag och Amanda (modebloggaren) till Idre så ett litet uppehåll från vår sida får ni räkna med men jag tänkte ändå skriva ner ett miljö tips som man kan tänka på.

Nu när solen på vissa ställen börjat titta fram är det väldigt onödigt att ha lampor tända. Så mitt tips idag är att släcka alla lampor som lyser onödigt! Glöm inte heller att stänga av stand by om ni har en sådan. Den drar otroligt mycket ström när den står på och det vet faktiskt inte alla. Man kan spara både pengar och natur resurser.


                                             image43
 
 
Hoppas ni får en bra dag!


Alexandra

VÅRAT GÄNG - David Jordan




Jag måste lägga upp " Sun Goes Down" med David Jordan!
Tycker den är så fruktansvärt bra!
Man kan nästan se lite likheter med Michael Jackson ( fast Jackson är ju en klass för sig! ) och Lenny Kravitz.
Jordan är också lik Prince utseende mässigt!!
Men endå känns Jordan på något sett unik. Hoppas han fortsätter att göra musik, för han gör det riktigt bra!

Enjoy!

 Kravitz             Jordan       Prince


/ Elin

VÅRAT GÄNG - ur arkivet.



Det här är en film några av oss i gänget gjorde för ett par somrar sen. Enjoy!

Amanda

Maja - Saw 3

image41


I söndags hade jag, Elin, Carro och Karin filmkväll. Även jonas och Tobbe kan man väl räkna med då för att vara snäll :3
Då såg vi bland annat den här.
Saw 3. Den var rent utsagt vidrig. Iofs är ju ettan och tvåan också det haha :D
Men den här tog ändå priset (då jag fortfarande inte sett fyran). Dom skärde bland annat upp huvudet på jigsaw himself, och där satt jag och hade huvudvärk dessutom. Mindre kul.
Så när jag säger känsliga tittare varnas så går det knappast att jämföra med ihjälskjutningar på melrose place som dom på tv varnar för. This is äckligt for real.


Maja

Emma - Lägg pengarna på något vettigt istället

Britney Spears handlar för sådär 750 000 kronor i månaden.
Visst, hon är rik och hon kan göra i stort sett vad hon vill så de skadar väl inte om hon lägger ut några 100 000 kronor i månaden på lite kläder, resor mm.

Men egentligen, är det inte drygt att handla för så mycket? Anväder hon allt hon köper liksom? Skulle inte tro det va.
Hon handlar för att hon känner ett behov av att ha nya kläder och stuff, de är nog ett sätt att försöka komma ifrån hennes tragiska liv. För de är ju tragiskt, by the way, hon får träffa sina barn nu.

Men i alla fall, om Britney var smart, vilket jag egentligen tror att hon är, hon kan bara inte visa de än, så skulle hon lägga pengarna på bättre saker. T.ex skulle hon kunna bidra en hel del till miljön, hon skulle kunna hjälpa fattiga människor, hon kanske skulel kunna rädda ett och annat barn som just nu håller på att dö pga svält,HIV etc.

Eller vad säger du Alex?

Kan inte nån vara snäll och berätta för Britney att hon istället för att öka konsumentationen kan rädda ett litet döende barn nånstans i världen!


Emma


Maja - Klass 9A

Missa inte Klass 9A som går ikväll på svt 1 klockan 21.30!
Jag själv har bara sett en stund när det gick förra veckan,
men har hört av många av mina vänner att det ska vara jätteroligt och ska själv se till att titta ikväll! :D

image40

Och hey, det håller bara på en halvtimme.
So it's defenitely worth a shot! :3


Maja

Carro - Kungen är tillbaka

Peter Forsberg har skrivit på ett kontrakt för sin gamla klubb Colorado!
Grattis Foppa, kungens återkomst!
Det enda jag hoppas nu är att han gör ett sista ärligt försök att fortsätta spela hockey och om det inte funkar nu, tycker jag att han ska sluta, även om jag ville att han skulle avsluta på topp, alltså efter OS-guldet och VM-guldet.
Men han vägrar ge upp, vilket man också man beundra!
Nu vill jag se honom lyfta Stanley Cup bucklan!

Carro


Elin - En nystart och ett slut?

Det gick lika bra som jag hoppades på för Deportivo La Corona och Christan Wilhelmsson igår ikväll!
De van med 2-0 mot Espanyol och när "Chippen" byttes ut i sista match minuten fick han stående ovationer av hemma publiken!
Det var det här som behövdes, kanske var det en vändning för "Chippens"  fotbollskarriär. En början iallafall!
En nystart för Christian, en välbehövlig sådan.



Eduardo som fick sin fot avbruten på två ställen i matchen mot Birmingham kommer få en tuff vandring tillbaka till fotbollen.
24-årige Eduardo var på väg mot toppen och skulle vara med och spela EM för Kroatien. Nu kommer han vara borta i minst 9 månader och läkare tror att han aldrig kommer bli i samma form som innan skadan.
Det känns för j*vligt rent ut sagt!
Läkaren som behandlat Eduardo har gått ut och sagt till BBC att han var nära att amputera bort foten... Tack vare Arsenals snabba läkarteam behövdes inte det..

vad kan man säga? tur i oturen. 


En nystart på karriären för "Chippen"?                    

Ett hemskt & snabbt slut på karriären för Eduardo?

Carro - Oturen har vänt!

Mats Sundin stannar i Toronto.

Anja Pärsson på en 3e plats i OS-backarna i Vancouver.
Niklas Bäckström har chansen att vinna poängligan för rookies.
Och Henrik Lundqvist håller sin 24e nolla i sin NHL-karriär.

Har oturen vänt för svenskarna?
- Ja, det verkar ju iallafall som det!

Det börjar dra ihop sig till kvalserie i hockey..
Leksand och Malmö är redan klara för kvalserien och Rögle är i princip också klara..
Så, vilka elitserielag kommer få gå igenom kvalserien för att klara sig kvar?

Jag tror det blir Luleå och Brynäs, båda lagen har målvakter ungefär lika bra som lyckstolpar i mål och tyvärr så kommer det fälla dom mot Malmö och Leksand som har bättre målvakter. Men Brynäs har ett lovande lag, unga målvakter dom behöver tid att utvecklas, ge dom lite tid så kommer nog Brynäs ha målvakter i toppen.
Luleå, ja, vad ska man säga? Dom har väl nästan alltid varit ett lag som ligger i mitten av serien, år efter år.
Kanske behöver dom kvalserien som en nytändning?

Jag vågar redan nu säga att Leksand och Malmö kommer gå upp!
Båda lagen har vad som krävs och kommer visa det i kvalserien!
Dessutom har Leksand pressen på sig nu, om dom inte går upp denna säsong kommer dom nästa år att inte kunna värva alla toppspelare dom har denna säsong!
Malmö är liksom lite i skuggan av Leksand i allsvenskan men dom har också imponerat!

Peace out!

Carro


Alexandra - vad står märkena för?

Det är faktiskt väldigt många som inte vet vad märkena står för så jag tänkte presentera dem viktigaste. Kolla gärna efter de när ni är ute och handlar i butikerna. 

      image23
KRAV - innebär att produkterna blivit odlade utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Kossor till exempel har fått beta fritt på en obesprutat mark och man har inte heller använt genmodifierade organismer( det är när man har klippt och klistrat i olika djurs gener för att få fram de bästa egenskaperna hos den) Detta märke är svenskt certifieringsorgan. Har en produkt blivit kravmärkt så har den blivit godkänd av kravs kriterier.

 image24

ÄNGLAMARK - Detta märke har du kanske stött på när du varit inne på någon av coop´s butiker. Detta är deras märkning som är näst intill den samma som krav. Produkterna är odlade på ekologiskt vis. COOP vill vara en del av en hållbar utveckling och hjälpa människan att välja rätt. De här tänker även väligt mycket på djuren, då de säger att de ska behandlas på ett värdigt och respektfullt sätt.
image25
BRA MILJÖVAL -  Svenska Naturskyddsföreningen har godkännt produktionen ur miljösynpunkt. Detta ska hjälpa konsumenterna att enkelt välja rätt produkter när de är ute och handlar.


image26

NYCKELHÅLET -  Har jag sett några gånger på bröd, men det står inte för bra odlingsförhållanden precis utan det är mer som en hjälp för att hitta nyttiga varor som innehåller mindre socker och mer fibrer.


image27

EUROPAS MÄRKNING AV EKOLOGISKA PRODOKTER OCH LIVSMEDEL- Här vill man att produkterna som odlas ska vara framställda med minst 95% ekologiska råvaror. Det är ett av kraven för att man ska få märka en produkt med EU märke. Jag har inte sett så mycket av detta märke i Sverige ännu. En gemensam sak mellan EU märket och KRAV är att båda måste godkännas av ett nationellt kontrollorgan.

image33

EU BLOMMAN -  Detta betyder i princip samma sak som EUROPAS MÄRKNING AV EKOLOGISKA PRODOKTER OCH LIVSMEDEL.
image28
SVANEN/MILJÖMÄRKT -  Är ett officiellt nordiskt miljömärke och det måste upfylla vissa miljökriterier. Men det används inte på matvaror, dock på ett 60-tal andra produkter tillexempel tvättmedel och andra rengöringsmedel.


image29
 
RÄTTVISEMÄRKT -  Här har de som odlat produkterna har arbetat i en etisk och social miljö utan kemikalier och annat miljöfarligt. Man eftersträvar männskliga rättigheter inom denna märkning och den finns runt om i Europa. Men Fairtrade är ganska nytt för oss. Man utsätter inga barn för barnarbete och de vuxna ska ha rätt till en bra lön. Om du vill handla rätt ska du välja rättvisemärkt.


image31

SVALAN - Detta märket är godkänt av astma och allergiförbundet. Varan är fri från parfym och andra dofter som kan orsaka irritation hos en annan, det vill säga allergi. Detta märke är egentligen mycket viktigt. Vissa reagerar starkt på parfym och då är detta en stor  hjälp.



Alexandra


Emma - Fortsättning på Brangelina

Som ni läste i nått av mina tidigare inlägg så väntar Angelina Jolie tvillingar med Brad Pitt.
Men hon verkar ju inte vara på topp. Näsblod och kollaps på en flygplats i Irak. http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article1887173.ab

Ska vi tycka synd om henne nu?

Emma

Emma - Den senaste Björn<3




Låter han inte lite mysigt töntig när han sjunger fel då? :)


Emma

Alexandra - KRAV

Bara tre procent av Sveriges befolkning köper kravmärkta varor, en anledning som jag tror kan vara sannolik är att det är alldeles för dyrt. Speciellt för de familjer med en lägre inkomst, ta en student till exempel. Jag tror att många kan bli lätt påverkad av billig mat i stora förpackningar. Att konkurrera med stora förpackningar är mycket mer lönsamt än att sänka priset på varor. Billig mat är vägen till ohälsa och övervikt tyvärr.

Men att börja med om man vill göra en posetiv inverkan kan vara att börja köpa KRAV märkt mjölk till exempel. Den är cirka 50 öre dyrare än den oekologiska och om du lägger ut den femtioöringen bidrar du till en lite ljusare framtid. Samma sak gäller bananer. Köp hellre ekologiska bananer, de är odlade utan bekämpningsmedel och andra kemikalier! En sådan liten sak kan förändra så mycket  :)

                                        

Alexandra


Emma - Bara för att folk inte gillar ens musik så slåss man

Läste nyss Aftonbladet och där stog det att medlemarna i Pain (jag är något av ett fan av  dom/han och vad jag har hört är inte det nått band, utan Pain är en person, Peter Tägtgren, som spelar MED ett band, menmen) blivit brutalt misshandlade för att någon inte gillar deras musik.

"Vi var på fel plats vid fel tillfälle", sa Peter Tägtgren till Aftonbladet. Men nej, det tycker jag faktiskt inte dom var. Hela den här grejjen med att om man lyssnar på ett visst band som någon annan tycker är totalt värderlösa och därför borde inte musiken finnas är ju bara löjlig. Tänk om alla skulle lyssna på samma musik? det skulle itne funka riktigt va? för många är ju musiken ens personlighet, man uttrycker sej genom musiken,

Men nu var de då så här att några killar inte gillade Pain så fruktansvärt mycket så då slog dom ner dom, de är väl helt självklart? eller? Nej. Det är det verkligen inte. Rätt sak att göra är att skita i det.
Man ser nån/några som gör usel musik, går fram och börjar sparka och slå på den/dom och slår en med en glasflaskaoch ser till att en får sy tio stygn i huvudet och en annan får näsbenet avslaget, låter inte de helt mysigt rätt? Man beter sej ju på ett jävligt moget sätt då.

Folk borde bara acceptera att alla inte kan gilla samma musik, man är olika.

Och nu vet jag inte riktigt om det var så att dom här killarna som misshandlade bandet bara inte gillade dom pga ingen aning eller för att dom inte gillade dom pga musiken, men så tolkade jag det i alla fall.


Emma

Fridah - Låtar ni måste ha hört för att fatta vad jag skriver

1. I Get Along - The Libertines
2. Pokerkväll I Vårby Gård - Florence Valentin
3. Salem Al Fakir - Kanske Älskling
4. Pentonville - Babyshambles
5. Ändra Världen - Kent
6. Klubbland - Håkan Hellström
7. Spår Nr 6 - Peggy Lejonhjärta
8. A Postcard To Nina - Jens Lekman
9. Death To The Martyrs - The Ark
10. Pollenchock & Stjärnfall - Lars Winnerbäck
11. Blues Från Sverige - Tomas Andersson Wij
12. Rester - Hovet
13. Hey Trouble - The Concretes
14. Dan Dylan - Montezumas
15. Babyland - Stefan Sundström
16. Iceage - Broder Daniel
17. Good Morning Herr Horst - Mando Diao
18. Kom K - Lasse Lindh
19. PS Stockholm - Stiko Per Larsson
20. Shane MacGowan - Hästpojken

Har ni aldrig hört något av det här kommer ni förmodligen inte förstå varför jag skriver det jag skriver. Eftersom det kommer handla om låtar och band som JAG tycker om så är det ju pretty värdo om ni tycker att jag skriver dåligt bara för att ni inte har hört något av dem.

Det är därför jag säger det direkt, så ni får en förklaring.

Fridah


Alexandra -Vår miljö del 1

Det är oroväckande, det som händer med vår globala miljö på våran planet. Att vissa människor inte kan förstå vad som håller på att hända med vårt klimat är skrämmande. Vissa bryr sig mycket, andra mindre och en del bryr sig inte alls.

På grund av oss människor har klimatet på jorden successivt i ett skrämmande tempo under de senaste ungefär femtio åren försämrats. Våran jord har blivit otroligt nersmutsad och förorenad i luften, marken och vattnet. Befolkningsökningen och den stigande ekonomiska tillväxten i bland annat Indien och framförallt Kina har ökat trycket på miljön ännu mer. En avgörande fråga är, hur vi kan få stopp på koldioxidutsläppen? Kanske kommer vi på någon teknisk lösning, men det krävs mycket hårt arbete och globalt samarbete.


Det största problemet är att växthuseffekten ökar okontrollerat snabbt. Utsläppen av växthusgaser till exempel koldioxid som är den vanligaste men även ozon, freon, metan, kväveoxider och vattenånga är växthusgaser som bidrar till ett varmare klimat, det vill säga en ökad växthuseffekt.

Vi har inte lång tid på oss att stoppa utsläppen, det kommer att slå hårdare mot de fattigare länderna som vi till och med redan märkt med en del översvämningar. Om vi vill ändra på det så blir vi i de rikare länderna tvungna att minska våra utsläpp med minst 80 procent till 2050 och det tror jag kan bli en väldigt svår och stor utmaning.

Holländare bygger skydd mot en översvämning, det har de råd med. Medan det i fattigare länder så som Vietnamn till exempel delas ut flytvästar och simundervisningar hålls som skydd för en stor katastrof. Vi i den rika världen borde investera våra resurser i de här drabbade länderna. Det är jätteviktigt.


Växthuseffekten i sig utgör inget hot, den är viktig. Utan den skulle det vara trettiofem grader kallare på jorden och då skulle vi kanske inte klara oss. Om växthuseffekten stiger kommer det resultera i att det blir varmare här på jorden och det är problemet som hotar oss idag.

Den globala temperaturökningen får inte överstiga två grader om den gör det så hotas minst 340 miljoner människor som inte skulle kunna få tillgång till mat på grund av torkan. Ytterligare 1.8 miljarder människor skulle hotas av att det inte finns tillräckligt dricksvatten för att glaciärerna smälter. Men man måste observera att dessa siffror utgår från en temperaturökning på tre till fyra grader. Rapporter talar om att ökningen kan bli mer en så, närmare sex grader till och med.




image17

    


                                                      En överblick av IPCC gällande temperaturökning   



Dagens tips lyder följande: Samla din familj och titta på Al gores film "EN OBEKVÄM SANNING"  Har du redan sett den så tycker jag att du ska kolla på den igen för att frächa upp minnet.
  För övrigt är den himla bra!               

Alexandra   


Emma - Brangelina ska ha barn igen!

Angelina Jolie och Brad Pitt väntar tvillingar, så lyder rubriken i "veckans NU" , är inte hon med barn hela tiden? och om inte det så adopterar hon, (vilket jag tycker är väldigt bra!)
Alltså, nyss var hon ju bara skinn och ben och kunde dö vilken sekund som helst och helt plötsligt ska hon ha barn , 2 barn.

Men allvarligt? Hon säger att hon vill ha en stor familj för hon älskar att se kidsen växa upp och hennes kärlek till dom är stor och blablabla, hur tänker hon då om hon rasar i vikt hela tiden? Visst, jag kan förstå att det kan bli stressigt och så med 4 barn (+ 2 kommande), men alltså, Då borde hon ju kanske tänka på att hon ska må bra själv innan hon tar för mycket anvar om allt annat och bara tynar bort, speciellt när det gäller barn.

Hur lång tid tror ni det tar innan nästan gång som tidningar skriker ut att Angelina håller på att bli toksmal?!


Emma

Maja - Edward Scissorhands

edward scissorhands


Jag har nu äntligen sett den omtalade Edward Scissorhands!

Edward Scissorhands är en film av Tim Burton med Johnny Depp och Winona Ryder i huvudrollerna.
Filmen handlar om Edward, som blivit ihopsatt del efter del, av en gammal uppfinnare. Men uppfinnaren dog innan Edward blivit "klar". Och därmed hann han inte få några händer, utan bara saxar som fingrar.
Edward bor kvar i det stora slott som den gamle uppfinnaren lämnat efter sig, och detta ligger i utkanten av det lilla perfekta (men enligt mig gräsligt fula, med sina pastellfärger), samhälle där de vanliga människorna bor.
En dag kommer en kvinna hem till Edward, i avsikt att få sälja sina sminkprdukter, men istället leder detta till att Edward får komma ner och bo hos kvinnans familj i det lilla samhället. Edward och hans scissorhands leder till vissa komplikationer, men hans personlighet är fin och han blir till en början mycket omtyckt i granskapet.

Jag tycker filmen var jättefin. Väldigt annorlunda, men det är nog precis vad jag tycker om med Tim Burtons alla filmer. Dessutom är Johnny Depp så fruktansvärt söt att man nästan börjar gråta bara av hans oskyldiga blick.

Men jag rekomenderar starkt att se den.
Som carro sa när hon fick veta att jag inte sett den; det är allmänbildning förfan!


Maja

Elin - Sista chansen Chippen?

Christian "Chippen" Wilhelmsson har det inte lätt just nu. Utlånad till bottenlaget Depprtivi La Coruña i Spanska La Liga och har en enorm press på sig varje match.
På knappt ett år har har "Chippen" spelat i tre olika klubbar i tre olika länder.
Han spåddes en lysnade framtid 05-06 efter att ha vunnit den belgiska ligan med Anderlecht två gånger.
Han blev såld till Franska Nantes och lovades mycket speltid. Tyvärr blev lagets tränare kickad och den nya som kom in ville inte ha "Chippens" spelstil.
Så, så var det med det.
"Chippen" blev kort därefter utlånad till Roma i Italien. Där gick det bra och han gjorde mål. Men Roma beslutade att inte behålla honom och " Chippen" lånades ut till Engelska Bolton.. Där hade Boltons tränare precis också blivit kickad och den nya tränaren tyckte inte att "Chippens" spelstil passade in på hans lagbygge..

Ja, så nu befinner sig Christian Wilhelmsson alltså i Deportivo La Coruña.
Ikväll är det en måste-match för både laget och Christian. Om de förlorar mot Espanyol så är det så gott som klart att de åker ur högsta divisionen.
Jag tycker att Christian Wilhelmsson är en väldigt bra och teknisk fotbollsspelare. Han behövs i svenska landslaget men först och främst beöver han själv en ordinarie plats i ett hyffsat lag.
Jag tycker det skulle vara bedrövligt om "Chippen" tvingas tillbaka till Franska Nantes. Där kommer han säkert få noll speltid och hans självförtroende kommer säkert gå i botten.

Han behöver komma till en klubb som tror på honom och en tränare som ger han ett förtroende och speltid.
Jag vet inte riktigt varför men det känns som om den Holländska liga skulle passa "Chippens" teknik och spelförståelse bra.
Varför inte Ajax?

Eller vad tycker ni?              

Här är de klubbar "Chippen" spelat för i sin karriär.

ÅrKlubbMatcher (mål)
1997-1999
2000-2003
2003-2006
2006-2007
2007
2007-2008
2008-
Sverige Mjällby AIF
Norge Stabæk IF
Belgien Anderlecht
Frankrike Nantes
Italien AS Roma (på lån)
England Bolton (på lån)
Spanien Deportivo La Coruña (på lån)
52 (11)
84 (25)
90 (14)
13 (0)
19 (1)
8 (0)
0 (0)


Carro - Mats Sundin och Svenska skidspelen

Idag fortsätter skidspelen med dessa tävlingar;

Klockan 12 börjar damernas stafett på 4x5 km och sedan klockan 14 börjar herrarnas stafett på 4x10 km.
Jag ska försöka se på någon av tävlingarna men har man sportlov måste man också vara ute och nu skiner solen så jag är riktigt sugen på att vara ute!

Just ja! Läste igår att Mats Sundin skulle stanna i Toronto men nu imorse verkar det helt plötsligt som han inte har bestämt sig än.. Jag skulle vilja se honom i Detroit tillsammans med "Zäta" och sen om Detroit lyckas fånga Foppas uppmärksamhet och lockar honom att spela för Detroit också, shit.. Då skulle jag bli i extas!

Nej, nu blir det utgång tillsammans med bror Carl och grannarna, som förövrig också är sportfånar!


Carro

Emma - Björn Gustavsson gör melodifestivalen!


                                                         


Denna lördag samlades nästan hela gänget hemma hos Madde för att glo på melodifestivalen, eller ja, Björn Gustavsson då :)

Bidragen var kassa, men inte Björns. Han är den roligaste ståuppkomiker hittills enligt mej, och många andra tror jag. Men allvarligt, kan man bli mer sötare än honom?
Han skulle vara den perfekta pojkvännen, på alla sätt och vis. Jag kan sitta bänkad i timmar framför youtube och bara kolla på Björn Gustavsson. Och det är inte bara jag på denna blogg som är i stort sett förälskad i denna söta göteborgare. Alex (miljöbloggare) är totalt fast i en Björn-period. Hon ser Björn överallt. Björn Björn Björn, det är det enda hon tänker på och det är hon inte ensam om på denna jord.

Och idag när han skulle sjunga sitt "bidrag" så satt Alex uppkrupen i fåtöljen och väntade på att han skulle sjunga Alex när han sjöng om Carina Berg :)
Björn Gustavsson lyckades få alla tjejer att bli kära i honom på 1 kväll.
Vem har inte hört talats om Björn Gustavsson idag liksom?

Han är bra. han är bäst, han är mer än så. Ingen, INGEN, får till skämten som han får till, ingen kan se lika oskyldigt söt ut som han, Bjrön Gustavsson in my heart!<3

Björn Björn Björn<3 Du gör melodifestivalen, om inte du varit med i melodifestivalen hade dom flesta dissat den.

Ingen melodifestival utan Björn Gustavsson<3





Emma

Madde - Våren och festerna är här!

image12

Oftast är ju våren en tid där det dyker upp mycket fester och en å annan bal.. Det är många som plattar håret och som ni kanske vet sliter det på håret.
Jag är själv en sådan person som plattar håret mycket och jag köpte för någon månad sedan ett spray som skyddar mot värme. Och det är det ni ser här ovan. Det kostade ca 150 kr, och det går att köpa i de vanliga frisörsalongerna.
Det som är så bra med det sprayet är att topparna inte slits ut så mycket :) så jag rekomenderar det verkligen!
Det funkar bäst om du sprayar det i fuktigt hår och fönar det sedan, eller låter det torka vanligt bara.
Sedan är det bara att ta fram plattången...



Madde

Elin - Premier League

Jahopp, nu har jag suttit och skrikit mig nästan hes tack vare en Arsenalmatch igen då.

Mitt absoluta favorit lag Arsenal FC möte Birmingham på borta plan idag och de flesta experterna trodde såklart på en ganska lätt seger för serieledaren Arsenal.
Det trodde väl jag med om jag ska vara ärlig.. i ungefär tre minuter.
För efter knappt tre minuters spel in på första halvlek så blev nr 9 Eduardo i Arsenal tacklad av Martin Taylor i Birmingham.
Det såg inte alls farligt ut just då, men när Arsenal spelarna närmade sig Eduardo såg man deras ansikts uttryck förändras. Den engelske bild producenten valde att inte visa vad som hänt utan i halvtid fick studion i Stockholm visa de hemska bilderna på skadan istället. Man kan förstå varför.
Man fick se att Eduardos vänstra fot dinglade i en riktigt otäck vinkel. Förmodligen kommer det ta kroaten 5-6 månader att komma tillbaka från detta benbrott, han missar resten av säsongen med andra ord.
Övriga Arsenal spelare såg fruktansvärt chockade ut och då insåg man verkligen att de gör med än bara ett jobb där ute på plan. De kände verkligen för sin lagkamrat och på något sätt visade det den rätta sidan av fotbollen.
Personligen tycker jag att Martin Taylor ska få en lång avstägning.

När spelet sattes igång efter drygt åtta minuter var Arsenals fina passningsspel så gott som borta. Man märkte klart och tydligt att Arsenal spelarna var riktigt tagna av stunden.
Inte nog med det gjorde James McFadden i Birmingham mål strax därefter, trots att de fått Martin Taylor utvisad. McFadden skruvade elegant in bollen bakom Manuel Almunia på en frispark.

Men efter pausvilan kom Arsenal ut som ett helt nytt lag , vilket måste visa på en god lag moral!
Inom loppet av tio minuter hade Arsenal vänt underläget till ledning 2-1. Den unge Theo Walcott såg ut att bli en stor matchvinnare tack vare sina två första (!!) ligamål i Arsenaltröjan.
Arsenal slog ner på takten efter ledningsmålet och skapade bara ett par farliga målchanser. Birmingham försvarade sig mycket skickligt men såg ut att gå mot en förlust.
Men inte då. Backen Gael Clichy skulle lätt rensa undan en helt ofarlig boll i utkanten av eget straffområde i den 93 matchminuten. Han är konstigt nog inte alls med på att en motstånadare är på väg mot honom och blir snabbt av med bollen. Gael kan inte göra någonting annat än att glidtackla efter bollen.. Stuart Parnaby som snott bollen ramlade till marken väldigt lätt. På reprisbilder ser man klart & tydligt att Gael är på bollen. Domaren Mike Dean anser raka motsatsen och dömer straff för Birmingham. Samma James McFadden som gjorde 1-0 gör nu även 2-2 för Birmingham. Vilket blev slut resultatet.

Det känns riktigt riktigt tungt. Att slarv och en domartabbe har gjort så att  Man U kommer allt närmare Arsenal i toppen. Men det är svårt att tänka på de tappade poängen när det som hände med Eduardo fortfarande ligger på näthinnan. 
Om ni vill se bilderna ( Varnar för hemska bilder) så kan ni bara gå in på expressen eller aftonbladets sport sidor.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article1906204.ab

http://www.expressen.se/sport/1.1059405/har-gar-eduardos-fot-av

Manchester United spelar ikväll hemma mot Newcastle. Jag hoppas på en skräll, att Newcastle vinner. Men Man U är riktigt starka på hemma plan och med en Cristiano Ronaldo i bra form är de svår stoppade.
Jag tror att det blir 2-1 til Manchester United, men hoppas på det omvända.


Elin


Emma - Jamie Lynn Spears är på väg att bli Britney Spears

Be happy, nu gör jag mitt första inlägg inom min kategori, Kändisar!


Jag satt och läste "veckans NU" imorse och kom snabbt fram till sidorna om Jamie Lynn Spears.
Där står det att hon tänker rymma till Las Vegas med sin pojkvän Casey Aldridge och gifta sej för 99 dollar.

Jamie Lynn Spears är 91:a, 16 år, 1 år äldre än oss på denna blogg och dessutom är hon på smällen också.
Britney var ju i alla fall något år äldre när hon gifte sej men alla vet ju hur sjuuukt dumt det var att hon gjorde det, sen dess har det ju bara gått ut för åt henne. Alltså att gifta sej i Las Vegas vid 16 års ålder och vara gravid kan ju bara inte sluta bra?! Det står i tidningen att "hon är bara ett barn med noll erfarenhet", och det märks ju.

Har hon inte tänkt på hur hennes syster håller på? Hon åker ju in på rehab till och från och nu vårdas hon på en psykklinik. Är de så Jamie Lynn Spears vill ha det? Jag tror knappast att det är ett liv med glädje i.
Britney får knappt träffa sina egna barn.

Jag tycker att Jamie som verkar/verkade ha mer vett i skallen borde inse att hon kankse borde ta det lite lungt, föda sitt barn och bli en bra mamma, annars kommer hon bli som sin Britney - och då blir det väldiga konsekvenser hon får ta.


Emma


Carro - Svenska skidspelen i Falun

Tänkte jag skulle snuva dom andra på att lägga in det första riktiga inlägget (tävlingsmänniskan inom mig).

Ville egentligen bara säga att passa på att titta på de Svenska Skidspelen som just nu pågår i Falun för fullt! Såg en av dagens tävlingar (herrarnas 15x2) och tänk om man kunde få vara där, stämmningen är fantastisk! Sen när Anders Södergren och Mathias Fredrikson, b.la presterar på topp kan det inte vara annat än bra!

Resultatet från dagens tävlingar lyder följande;
 
Damernas 2x7,5 km där Astrid Jacobsen, Norge tog hem seger före sin landslagskamrat Marit Björgen, på en tredje plats hittar vi finska Aino-Kaisa Saarinen. Bäste svensk blev Anna Hansson på en femte plats!


Herrarnas 2x15 km slutade med seger för tjeckiska Lukas Bauer, 2a blev norrmannen Tord Asle Gjerdalen och på en 3e plats kom Anders Södergren!
--------------------------------------------------

Just ja, jag kom just på, nu på eftermiddagen spelades ju också några elitseriematcher som slutade såhär;

2 Brynäs - Frölunda 4
1 Färjestad - Djurgården 1 ef.förlänging
1 Timrå - Södertälje 0

Fortsatt tungt för Brynäs som nu har en lång förlustsvit som inte verkar se något ljus i tunnelns slut!
Djurgården fortsätter kämpa på och 1 poäng mot Färjestad får man vara nöjd med, speciellt på bortaplan!
Timrå vinner med 1-0 mot Södertälje utan att imponera på något sätt, skärpning gubbar?

Carro

Amanda - info

Amanda

Namn:
Amanda Linnea Aspemo
Ålder: 15 år
Född: Stockholm
Civilstånd: Singel
Längd: Ca 1,55

Ögonfärg: Brun

Skostorlek: 36
Höger eller vänsterhänt: Höger
Familj: Mamma Maria, pappa Mats och lillebror Ludvig.

Favorit godis: Choklad (särskilt tryfflar)
Något som gör mig glad: Vackra kläder, böcker, Jane Austen och att upptäcka nya städer.
Favoritfilm: Edward Scissorhands, Thelma & Louise, Breakfast at Tiffany's m.fl.
Spara eller slösa?: Jag försöker spara men ibland är det alltför frestande att slösa.
Antal kuddar jag sover med: 2 st
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: Att kunna flyga har alltid varit en hemlig önskan.
Snarkar du?: Inte vad jag vet.
Vad vill du jobba som?: Författare eller kanske regissör.
Kläder just nu: Randig t-shirt och jeans.
Äckligaste maten: Gorby's piroger.
Favorit mat: Italienskt och thailändskt.
Stad där jag vill bo: Paris

I den här bloggen kommer jag skriva om:  Kläder, skor och mode i allmänhet.

Amanda


Maja - info

Maja


Namn: Maja Agnes Linnea Björk
Ålder: 15
Född: Näl, mellan Vänersborg och Trollhättan.
Civilstånd: Singel

Längd: 160 cm enligt mitt pass.

Ögonfärg: Blå

Skostorlek: 37
Höger eller vänsterhänt: Höger
Familj: Mamma Kola, Pappa Olof, Storasyster Matilda & Storebror Jonatan.

Favorit godis:
Choklad tror jag.
Något som gör mig glad: Lyckorus. Konserter. Festivaler. Vänner. Kramar.
Favoritfilm: Det finns många! Men donnie darko är fin, likaså the nightmare before christmas.
Spara eller slösa?: Det finns fördelar och nackdelar med båda.
Antal kuddar jag sover med: 3
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: Att kunna flyga, eller att kunna teleporteras!
Snarkar du?: Inte ofta, däremot kan det hända att jag pratar i sömnen :3
Vad vill du jobba som?: Gärna något inom media.
Kläder just nu: Mjukisbyxor, en svart tjocktröja och min älskade palestinasjal.
Äckligaste maten: Oj, jag vet inte. Skolans alla äckliga soppor kanske?
Favorit mat: Kinamat tror jag.
Stad där jag vill bo: Göteborg är trevligt, men skulle gärna bo i Stockholm eller också Berlin vilken är en underbart fin stad.

I den här bloggen kommer jag skriva om: Huvudsakligen film och litteratur, som då även min kategori heter. Jag kommer mer eller mindre recensera de filmer jag ser och även de böcker jag läser. Jag misstänker dock att det mesta jag skriver om kommer handla om filmer och tv-serier då jag ofta inte hinner läsa så mycket böcker. Men jag ska göra mitt bästa!


Maja


Fridah - info

Fridah


Namn: Ebba Fridah Katharina Jönsson
Ålder: 15
Född: Mora 
Civilstånd: Stalker
Längd: 175
Ögonfärg: Brungrön
Skostorlek: 39
Höger eller vänsterhänt: Höger
Familj: Mamma Petra, pappa Per och syster Lisa.

Favorit godis:
Choklad for life.
Något som gör mig glad: Musik, konserter, Chandler Bing.
Favoritfilm: Fucking Åmål!
Spara eller slösa?: Jag slösar som fan!
Antal kuddar jag sover med: 3 stycken
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: Jag vill vara Sabrina, då kan jag välja vilken kraft som helst.
Snarkar du?: Dunno.
Vad vill du jobba som?: Jag ska bli journalist och ta över Aftonbladet tillsammans med min darling Ronnie Sandahl. Sen ska jag jobba med Fredrik Virtanen också.
Kläder just nu: Cheap Mondays och Babyshambles-tisha.
Äckligaste maten: Dunno, men jag är inget större fan av kåldolmar.
Favorit mat: Chutneykyckling och grönpepparkyckling är skiten.
Stad där jag vill bo: Jag vill bo i en fyra i SoFo (South of Folkungagatan) med Ronnie Sandahl.

I den här bloggen kommer jag skriva om: Musik och nöje i allmänhet.

Fridah

Elin - info

Elin


Namn:
Elin Anna Maria Tapper
Ålder: 15,  fyller 16 i Mars.
Född: Falu Lassarett
Civilstånd: Singel

Längd: Jag vet inte riktigt, men är nog runt 156 cm

Ögonfärg: Blå-grå

Skostorlek: 36-37
Höger eller vänsterhänt: Höger
Familj: Mamma Kerstin, Pappa Rolf och storasyster IdaMarie

Favorit godis:
Choklad!
Något som gör mig glad: Mina vänner och min familj gör mig glad. Och när lagen jag hejjar på vinner  :)
Favoritfilm: hmm, 28 dagars senare tror jag.
Spara eller slösa?: Det är kul att spara, för då kan man köpa dessto mer senare
Antal kuddar jag sover med: 2 stycken
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: Jag skule vilja vara osynlig..Lätt!
Snarkar du?: Det händer säkert ibland.
Vad vill du jobba som?: Som polis eller sport journalist.
Kläder just nu: Mjukisbyxor och en svart tröja
Äckligaste maten: Blodpudding
Favorit mat: Allt med kyckling är gott.
Stad där jag vill bo: ojj, London, Madrid, Göteborg mm.

I den här bloggen kommer jag skriva om: Som Carro skrivit, kommer jag och hon skriva om både nyheter och Sport. Jag kommer mest skriva om fotboll, friidrott och innebandy. Ni kommer få mina åsikter om lagen och spänningen i de olika fotbollsligorna runtom Europa. Framför allt premier league, Serie A, La Liga och Champions League.


Elin


Madde - info

Madelen


Namn:
Hanna Madelen Lissel
Ålder: 15
Född: Falun
Civilstånd: Pojkvänn Mattias 

Längd: 167 cm

Ögonfärg: Blå

Skostorlek: 38/39
Höger eller vänsterhänt: höger
Familj: Mamma,Pappa och fyra halvsyskon

Favorit godis:
Choklad
Något som gör mig glad: Lycka!
Favoritfilm: oj, svår svåra.. nästan alla:)
Spara eller slösa?: både och haha
Antal kuddar jag sover med: 4 st
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: FLYGA! Min stora dröm ;)
Snarkar du?: nepp, men pratar i sömen
Vad vill du jobba som?: Frisör eller makeupartist
Kläder just nu: jeans,linne och kofta
Äckligaste maten: ärtsoppa,blodpudding,fiskbullar
Favorit mat: Ewas Thaigryta och fiskpinnar
Stad där jag vill bo: Falun

I den här bloggen kommer jag skriva om: Hårstyling och smink. Men framför allt hårstyling, för det är det som jag är mest intresserad av själv. T ex så kommer ni får läsa om olika hårprodukter som passar just ditt hår, och så kommer jag tipsa om olika produkter som jag själv använder och som jag tycker är bra..


Madde


Carro - info

Carolina


Namn:
Carolina Maria Kristina Flinth
Ålder: 15 vårar
Född: Falu Lasarett
Civilstånd: Singel

Längd: 175 cm

Ögonfärg: Gröna

Skostorlek: 40/41
Höger eller vänsterhänt: Vänster
Familj: Mamma Ulrika, pappa Anders, lillebror Carl och lillebror Olof

Favorit godis:
Choklad, men chips är också väldigt gott!
Något som gör mig glad: Min släkt och såklart när jag är med mina älskade vänner
Favoritfilm: Jag gillar komedier!
Spara eller slösa?: Måste nog säga som Emma, även om jag blir väldigt snål när jag har mycket pengar.
Antal kuddar jag sover med: 2 stycken
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: Jag skulle vilja flyga, fatta vad coolt och dessutom så skulle man spara på miljön, eller hur Alex? :D
Snarkar du?: Tror iallafall inte det!
Vad vill du jobba som?: Jag ska ju bli första kvinnan i NHL.. Eller så blir jag gärna journalist!
Kläder just nu: Mjukisbyxor och en t-shirt
Äckligaste maten: Jag gillar tyvärr inte soppor så mycket, så jag säger soppa!
Favorit mat: Allt från italienskt till asiatiskt!
Stad där jag vill bo: Jag vill inte bo för långt från min släkt så jag flyttar nog som längst till Stockholm!

I den här bloggen kommer jag skriva om: Jag och Elin axlar ansvaret att skriva om sport, jag kommer dock mest ha hand om det som sker på vintern.. T.ex hockey, skidor, slalom och curling, jag ska försöka få med det mesta av allt som sker!  Jag har även hand om nyheterna, allt från det som händer i gänget till vad som händer i världen!


Carro


Emma - Info


Emma




Namn:
Emma Lovisa Stenback
Ålder: 15 år
Född: Falun
Civilstånd: Singel

Längd: 163 cm

Ögonfärg: Brun

Skostorlek: 37
Höger eller vänsterhänt: Höger
Familj: Mamma,Pappa(skilda) och mina två storebröder Emil och Oscar.

Favorit godis: Choklad
Något som gör mig glad: Hmm..Musik gör mej glad och ja, som klara skrev, överraskningar. Det är alltid kul :)
Favoritfilm: Jag har nog inte direkt någon favorit, men jag gillar läskiga filmer och komedier :)
Spara eller slösa?: Spara , sen slösa :D
Antal kuddar jag sover med: 2-4 stycken
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: Jag kör på samma som dom andra,att kunna vara osynlig skulle vara en upplevelse:) 
Snarkar du?: Det händer säkert.
Vad vill du jobba som?: Helst skulle jag vilja jobba med musik, med band eller artister. Det skulle inte vara helt fel att jobba på ett stooort skivbolag :)
Kläder just nu: pyjamas.
Äckligaste maten: Öhh...det finns mycket äckligt :S Typ...Pölsa.
Favorit mat: Asiatisk mat!
Stad där jag vill bo: Åhh, jag skulle vilja bo i New York  i en stor fin lägenhet med ett stort fönster över hela staden. Jag skulle också kunna tänka mej att bo i Los Angeles i en fin stor villa i ett område där alla känner alla. Eller i berlin, för den staden är otroligt fin och har mycket historia bakom sej.

I den här bloggen kommer jag skriva om: Jag kommer att skriva om kändisar, men också lite om musik. För jag är ett stort musikfan och många av mina favoriter håller på med just musik. Men jag kommer försöka mixa ihop det så bra som möjligt.

Emma


Alexandra - Info

Alexandra

Namn: Alexandra Helena Awad
Ålder: 15 år
Född: Mora
Civilstånd: Singel

Längd: 174 cm står det på mitt pass men jag vet att jag är kortare än så..

Ögonfärg: Brun

Skostorlek: 39
Höger eller vänsterhänt: Höger

Familj: Mamma, Pappa och min lillasyster Sanna som är 11 år

Favorit godis: Åhh, jag vet allt skummit och sliskigt godis är gott, men pimpim båtar slår mycket
Något som gör mig glad: Mina vänner och min familj naturligt vis, också människor som visar intresse och är snälla
Favoritfilm: Jag tittar inte så ofta på film men legally blonde  och deckare är bra haha
Spara eller slösa?: Spara tror jag
Antal kuddar jag sover med: 4 stycken
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: Samma som Klara, att vara osynlig. Det skulle vara så fränt.
Snarkar du?: A ibland tror jag
Vad vill du jobba som?: Någonting som har med miljö och göra, fältbiolog kanske men jag vet inte riktigt ännu.
Kläder just nu: Pjamas..
Äckligaste maten: Getost fast det är inte riktigt mat men kanske, jag vet inte jag äter det mesta.
Favorit mat: Kyckling med ris eller en god wook.
Stad där jag vill bo: Oj, Jag drömmer om att bo i London eller Brighton och då tänker jag främst på de där lägenheterna som brukar ligga vid små vägar. Det är jättehöga trappor in till ingångarna av huset. Jag vet inte om ni förstår men tänk på filmen breakfast at tiffanys där Audrey Hepburn är med. I ett sånt hus som hon bor i.
Men jag vill även bo i Sydney eller någon annan stad i Australien. Det landet är så fachinerande på något vis.

I den här bloggen kommer jag skriva om: Miljöproblem som kommer närmare och närmare inpå oss. Det kommer att vara aktuella händelser jag bloggar om och jag kommer även ge en del tips på hur man själv kan göra en bättre inverkan på miljön. Så att vi kan "save the future"

Alexandra


Klara - Info

Klara

Namn: Klara Anna Margareta Sjöholm
Ålder: 15 år
Född: Lund
Civilstånd: Singel

Längd: 173 cm

Ögonfärg: Blå/grå

Skostorlek: 39/40
Höger eller vänsterhänt: Höger

Familj: Mamma, pappa, en hund. Sen 4 halvsystrar och 1 halvbror men de bor inte hemma

Favorit godis: Choklad såklart!
Något som gör mig glad: Överraskningar, spontana saker, glass
Favoritfilm: Amelie från Montmartre
Spara eller slösa?: både och måste jag säga!
Antal kuddar jag sover med: 4 typ
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?: Att vara osynlig tror jag!
Snarkar du?: Inte vad jag vet. Kanske lite högljuda snusningar bara.
Vad vill du jobba som?: Jag vet inte riktigt, något där jag får använda mina händer iaf, designer? äh jag vet inte
Kläder just nu: Pjamas hehehe
Äckligaste maten: Typ lever.
Favorit mat: Spagetti Carbonara? Hembakad Pizza? vet inte riktigt
Stad där jag vill bo: New York, Montmartre, Paris mm mm mm mm

I den här bloggen kommer jag skriva om: Lite pyssel och lite bakning. Nån sybeskrivning och lite sånt. Sånt där som jag råkar vara bra på antar jag. haha! Lite bilder blir det nog också!

Klara


RSS 2.0