Alexandra - Vår miljö del 2

Miljöproblemen kommer att drabba allt och alla. Artrikedomen bland djur och växter kommer att försvinna eftersom att de är anpassade efter den sortens temperaturer och förhållanden vi har haft i många år. Om de försvinner kommer det också påverka människan och livet.

Efter ett FN toppmöte i Johannesburg 2002 så satte man upp en del mål om biologisk mångfald och bevarandet av ekosystemet. Målen var bland annat att försöka stoppa illegalt fiske och olaglig skogsskövling även ville man bilda ett nätverk av marina skyddsområden. Alla målen ska uppfyllas innan 2015 är det tänkt. Inklusive detta ämne så diskuterade man fem andra punkter också. Alla var knutna till hållbar utveckling som är det man idag eftersträvar. 

                  

       

Det behövs minst 1.3 planeter jord för att upprätthålla vår konsumtionsnivå. Vi använder jorden som om vi hade haft fem stycken till i ett förråd. Men det har vi inte och då kan det vara på tiden att börja tänka till lite. Dra sig i nackskinnet och inte minst göra det på alla politiker också! Vi måste ställa krav på våra politiker helt enkelt. Jag tror att det svåra kan vara att lägga om sin livsstil för att förändra klimatet. Jag såg en dokumentär på tv som handlade om Grönland. Att det går oväntat positivt där efter klimatförändringarna. Från att ha varit ett inte odlingsbart landskap har det idag blivit bättre att plantera grödor där än innan. Men detta är bara ett exempel och visst kanske det kommer att fungera bra men inte i alla fall tror ja. Men jag vill citera så är:       

               


                        "Det finns aldrig något ont som inte för något gott med sig"



Hoppas att du kan ta till sig det som står. Vi måste kanske ändra våran livsstil. Är ni beredda på det, skulle du kunna förändra din livsstil?

Alexandra


Kommentarer
Postat av: jacqueline

svar: skojjar du eller? Här är det typ 16grader :s

2008-04-10 @ 16:04:12
URL: http://jacquelinee.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0