Alexandra - Earth Hour (försenat inlägg, tanken räknas)

"Om man vill kan man idag visa sitt stöd gällande den globala uppvärmningen genom att släcka ner alla lampor och andra elektriska apparater klockan 20.00 till 21.00 Operahuset Skyline (tror att det heter så) i Sydney har man redan gjort det, i Sverige kommer man att släcka ner hovet och även kungahuset. Men som sagt kan vi också släcka ner våra elektriska apparater. Jag tycker inte att det är så mycket begärt av oss att stänga av lamporna någon timme"

  
          image103     image104

     

Förra året deltog 2,2 miljoner Sydneybor och 2000 företag. I år väntas 380 städer, över 16 000 företag och omkring 30 miljoner människor delta, bland annat 70 % av Kanadas befolkning.  Källa: WWF

Okej, detta inlägg skulle jag posta den 29 mars. Jag satt och tittade på nyheterna då jag fick reda på att det var just denna dag man skulle släcka ner lamporna. Hade jag fått reda på det tidigare skulle jag ha kunnat posta inlägget tidigare och kanske påverkat en del av läsarna vi har här på bloggen. Jag hade tio minuter på mig att skriva och posta det och då tänkte jag väll att det hinner jag, men icke icke. Jag skulle ju hinna stänga av datorn före klockan åtta, plus att Blogg.Se inte riktigt var på min sida heller, så jag hann aldrig. Det är inte heller så att genom att man släcker ner sina lampor en timme kommer allt förändras och bli bättre, detta evenemang fungerar mer som en symbolhandling. Släcker man ner sina lampor visar man att man bryr sig och det är det viktiga tycker jag.

Visste du om det här? Släckte du ner den 29 mars ?

     


(KLICKA)

Jag tycker att det är jättedåligt att man inte gick ut med mer information om detta! Hur svårt kan det vara om jag får fråga? Det hade kunnat sägas på radio eller så skulle man kunnat ha gjort reklam om det på tv. Jag har hört med många av mina kompisar om dem visste om det här och nästan alla svarar nej. Jag tänker på all den andra reklamen som finns på tv (som leder till överkonsumtion) skulle man då inte bara kunna lägga in en liten textremsa som informerar om detta mer globala? Det tycker jag... Enligt expressen så ska vi ha sparat upp emot 2000 megawatt, det kan ha varit resultatet av klimatkampanjen Earth Hour.


Alexandra


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0